Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
Šią pupelių sriuba su pomidorais seniau gaminau mano močiutė, po to gamino mano mama, dabar gaminu aš. Tikiuosi, kad ateityje ją gamins ir mano dukra. Na, bet užteks apie mano šeimoje gaminančius. Ši sriuba gaunasi labai skani, todėl tikrai yra verta Jūsų dėmesio. Pamėginkite ir gal Jūs taip pat ją įtrauksite į savo mėgstamiausių sąrašą. Einame gaminti! ;) 

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkiai supjaustyti svogūnai: 1
    • trintas česnakas: 1 skiltelės
    • daržovių sultinys: 4 puodelių
    • kubeliais pjaustyti pomidorai: 400 gramų
    • pupelės: 425 gramų
    • duona: 8 riekių
    • kvapnus tarkuotas sūris: 0,5 puodelio
    • česnakas arba petražolės (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite grilių iki aukštos temperatūros. Ant grotelių patieskite folijos.
  2. 2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų aukštoje temperatūroje dideliame puode. 1-2 minutėms suberkite pjaustytus svogūnus ir česnakus kol svogūnai pasidarys švelnūs.
  3. Reklama
  4. 3. Įmaišykite daržovių sultinį ir pjaustytus pomidorus.  Virkit mažoje temperatūroje 5 minutes.
  5. 4. Įmaišykite pupeles bei pagal skonį pagardinkite prieskoniai. Virkite dar 5 minutes.
  6. 5. Tuo tarpu išdėliokite duoną ant griliaus grotelių. Kepkite kol apkeps viena pusė.  Apverskite ir kiekvieną tolygiai pabarstykite sūriu. Kepkite dar 1-2 minutes kol išsilydys sūris.
  7. 6. Patiekite sriubą pabarstytą česnaku ar petražolėmis kartu su kepta duona.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau pupelių sriubų receptų rasite: Pupelių sriubos.