Prancūzai tokius lietinius vadina crêpe ir labai išdidžiai skelbia savo kulinarijos išradimu. Bet aš nebūčiau aš, jei nedrįsčiau šiam teiginiui paprieštarauti, nes esu ragavusi nuostabius lietinius pagamintus pagal rusų, graikų, Sibiro tautų bei lenkų virtuvės tradicijas. Kaip ir visi kiti kulinarai, labai išdidžiai teigiu, kad mano lietuviškas receptas pats skaniausias bei tikriausias: minkšti ir tamprūs, švelnaus skonio lietiniai, nė lašelio vandens - grynas skanumėlis.
Toks mano lietinių receptas nuo daugumos kitų internetinių skiriasi tuo, kad riebalus aš įmaišau į blendinį (skystą tešlą) ir visai nenaudoju riebalų ant keptuvės - tik pirmam lietiniui atitenka šiek tiek sviesto.
Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi 12 lietinių. Kepimo trukmė maždaug 25 minutes. Bet patartina blendinį (skystą tešlą) prieš kepant palikti brinkti mažiausiai 20 minučių kambario temperatūroje - kviečiuose esančiam glitimui suaktyvėti; šitaip lietiniai gausis tampresni bei sumažės rizika suplyšti juos apverčiant keptuvėje.
Tokie lietiniai yra skanūs ir patys savaime, bet juos galite paįvairinti įvairiausiais įdarais, žiūrėkite įdarų receptus įrašo apačioje.
Kepimui labiausiai tiks labai lygaus dugno nesvylama 30 centimetrų skersmens keptuvė. Aš pati turiu vieną keptuvę, kuri yra dedikuota būtent tik blynams bei lietiniams. Dar reiks turėti mikserį arba plakimo šluotelę, 100 mililitrų talpos samtį, 2 dubenis ir mentelę.