Lipni kepta vištiena orkaitėje, su slyvomis, pagal Beatą

2024-02-13 Autorius WorldRecipes.lt

Lipni kepta vištiena orkaitėje, su slyvomis, pagal Beatą
Tokį vištienos pagaminimo orkaitėje receptą su slyvomis pamačiau viename Beatos žurnale ir tikrai užsinorėjau iškart pamėginti. Rezultatas tikrai nuostabus, saldžiarūgštis, su vos juntamu Tolimųjų Rytų prieskoniu. Rekomenduoju!

Ar gaminsiu pagal šį receptą ir ateityje? Tikrai taip, tai kol kas vienas skaniausių kada atrastų vištienos ketvirčių paruošimo būdų. Visa šeima valgė ir liko labai patenkinti bei sotūs. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos ketvirčiai: 3
    • slyvos: 500 gramų
    • žvaigždažnyžiai: 4
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • prieskonių mišinys "Cajun": pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos ketvirčius padaliname į dvi dalis, pasūdome, suberiame "Cajun" prieskonius, sudedame medų bei pomidorų padažą.
  2. 2. Gautu marinatu gerai įtriname vištieną ir paliekame marinuotis per visą naktį.
  3. Reklama
  4. 3. Slyvas perpjauname perpus ir išimame kauliukus.
  5. 4. Po to išsimarinavusią vištieną dedame į kepimo skardą, ant jos užbarstome cinamono bei sudedame žvaigždanyžius.
  6. 5. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  7. 6. Tada ištraukiame, sudedame slyvas ir kepame dar maždaug 30 minučių.
  8. 7. Prieš bebaigiant kepti dar kartą ištraukiame iš orkaitės, apibarstome ruduoju cukrumi ir keletui minučių grąžiname į orkaitę, kad cukrus karamelizuotųsi.
  9. 8. Patiekiame ir lepinamės!
Kukurūzų traškučiai Nachos su vištiena, kukurūzais ir sūriu
(2)
Mini taco tubs - kukurūzų geldelės su vištiena ir daržovėmis
(3)
Fettuccine makaronai su vištiena ir baltu padažu
(16)
Virtos vištų kojos padaže
(1)