Lokio pėda - kiaulienos sprandinės kepsnys

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Lokio pėda - kiaulienos sprandinės kepsnys
Labai gardūs ir spalvingi kiaulienos kepsniai su sūriu ir majonezu, kepti orkaitėje, labai gražiu pavadinimu - Lokio pėda. Man tai vienas pačių mėgstamiausių kepsnių, kuriuos kada esu gaminusi. Vyras juos taip gyrė, kad šį patiekalą teko gaminti tris dienas iš eilės, nes vis neatsibodo. Tikrai rekomenduoju pamėginti ir šitaip pasigaminti. Labai skanūs pietūs arba vakarienė tikrai garantuota! ;)

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinės (arba kiaulienos kumpio)
    • provanso žolelių
    • druskos
    • pipirų
    • morkų: 1
    • svogūnų
    • majonezo: 1 valgomojo šaukštelio (neprivaloma)
    • garstyčių: 2 valgomųjų šaukštų
    • medaus: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • fermentinio sūrio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje mėsą supjaustykite maždaug 1 centimetro storio riekelėmis. Pabarstykite su druska, pipirais bei provanso žolelėmis. Pastatykite vėsiai.
  2. 2. Tuomet supjaustykite svogūnus pusžiedžiais (galite ir smulkiau), morkas - plonais griežinėliais.
  3. 3. Daržoves apkepinkite keptuvėje, kol jos šiek tiek suminkštės. Atvėsinkite bei įdėkite šaukštą majonezo.
  4. 4. Tada garstyčias sumaišykite su medumi bei šiuo mišiniu aptepkite, sudėtą į kepimo skardą, mėsą.
  5. 5. Po to ant kepsnių sudėkite daržoves bei dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20-25 minutes.
  6. 6. Kepsnius ištraukite bei apibarstykite su sūriu. Dar pakepkite, kol gražiai išsilydys sūris.
  7. 7. Galiausiai patiekite su mėgstamomis daržovėmis, ryžiais arba bulvėmis.
  8. kiaulienos kepsnys su sūriu ir majonezu orkaitėje - lokio pėda
  9. 8. Patarimas: Svarbu neperkepkite, kad kepsniai išliktų sultingi bei mėsa neišdžiūtų. Skanaus!

Angele Lusiene

Geras receptas , skanu.
Atsakyti

Raimonda

Tikrai labai skanu! Net vaikai valgė taip keptą mėsytę. :)
Atsakyti

Rimvydė

Reikės dažniau išsikepti, nes labai patiko. Visai nesunku paruošti.
Atsakyti

30+

Geras receptas, kai darai pagal jį gaunasi super. Aš galvoju paimprovizuosiu biškį. Nusipirkau Rimeke jautienos kumpio už 10 eurų kilogramui, brangiausia mėsa kurią pirkau gyvenime, ale palepinsiu šeimyną lokio pėda su jautiena, prabangiai, o tai pigiausią ir pigiausią, akcijinę nukainuotą visada perku. Sudedu viską kaip pagal receptuką, jautiena raudona, graži, iškepu, prigaminu garnyrų kol kepa, sudedu, nu žiauriai gražiai atrodo, restorano kokybė, super. Šeimyna susėda, pyst vieną kasnį, čiut dantys nelūžo! Galvoju kas čia do curva mač, pradėjau pjaustyt, peilis neima, šakutė iš ikėjos sulinko,įkast neįkandu, skonis kaip čebato. Jei ne sūris ir morkos, išvis būtų tas pats kas stalo kampą ėst. Supratau, kad su brangia mėsa gamint ne man. Gimei ubagu ir ėsk kaip ubagas. Skanaus!
Atsakyti

Juozas

Labai patiko. ;) Ačiū
Atsakyti
Velingtono kepsnys
(3)
Tomahaukas - keptas Tomahawk kepsnys su kastiniu, bulvytėmis, pievagrybiais ir svogūnų žiedais
(2)
Faršo kepsniukai su bulvėmis
(128)
Kiaulienos kepsnys su Gravy padažu
(1)