Makaronų pica

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Makaronų pica
Neįtikėtina, bet picą galima paruošti ir iš virtų makaronų! Jei mėgstate aštriai, pridėkite aitriųjų paprikų padažo.

Ingredientai

    Pagrindas:
    • tagliatelle makaronai arba spagečiai: 200 g
    • druska: ½ šaukštelio
    • sviestas: formai ištepti
    Viršus:
    • pomidorų padažas su prieskoniais: 450 g
    • saldžiarūgštis padažas: 1-2 šaukštai
    • picų prieskoniai: 1 šaukštelis
    • rūkyta dešra arba saliamis: 250 g
    • pievagrybiai: 200 g
    • pomidorai: 3-4
    • mocarela: 250 g
    • juodosios alyvuogės: 50 g
    • bazilikai: žiupsnelis šviežių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros. Makaronus išvirkite, nukoškite ir sukrėskite į sviestu išteptą apvalią formą. Puode įkaitinkite pomidorų padažą, įmaišykite saldžiarūgštį. Dešrą, grybus, pomidorus ir mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. 2. Ant makaronų užpilkite pomidorų padažą ir sluoksniuodami sudėkite mocarelą, dešrą, grybus, pomidorus ir per pusę perpjautas alyvuoges. Apibarstykite picų prieskoniais. Kepkite 10-15 minučių. Papuoškite šviežiais bazilikais ir patiekite.
  3. Reklama
Mini picos su feta ir alyvuogėmis
(1)
Naminė pica su rūkytomis dešrelėmis ir daržovėmis
(3)