mėgiamas sūris (galite naudoti fermentinį sūrį, labai tinka varškės sūriai ar sūriai su pelėsiais, aš naudojau pelėsinį "Dor Blue")
grietinė
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pasiruošiame bulves. Jas gerai nuplauname bei sudedame į puodą (bulvės su lupena), užpilame vandeniu, dedame druskos ir paviriname (neišverdame). Virimo laikas labai priklauso nuo bulvių dydžio, didesnes bulves nuo užvirimo verdame maždaug 15 minučių. Viduje jos turi būti dar kietokos. Išvirusias, jas nupilame bei paliekame atvėsti.
2. Per tą laiką, pasiruošiame maltinukus. Morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūnus kubeliais. Įkaitiname keptuvę, pilame truputį aliejaus, dedame svogūnus, apkepame, dedame morkas. Morkoms truputį apkepus, pilame pusę stiklinės vandens, leidžiame pasitroškinti. Dedame druskos ir pipirų. Kai keptuvėje išgaruos vanduo, išjungiame ugnį bei atvėsiname.
3. Tuomet maltą mėsą sumaišome su kiaušiniais, prieskoniais ir mirkytu batonu. Viską gerai išminkome.
4. Tada paimame gabaliuką maltos mėsos, ant lentutės padarome blyną bei per visą plotą plonai išklojame morkų/svogūnų troškinuką. Ir susukame suktinuką.
5. Gerai užspaudžiame kraštus bei sujungimo siūlę. Apvoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiuvesėliuose, taip paruoštus maltinukus padedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
6. Per tą laiką pabaigiame pasiruošti bulves. Apvirtas bulves perpjauname per pusę. Vidų išpjauname, bet ne per plonai. Išimtus bulvių viduriukus sutriname su sūriu bei grietine (jos reikia nedaug, tik tiek, kad sukibintų sūrį su bulvėmis). Pasiruoštu įdaru prikemšame bulves.
7. Po to maltinukus iš abiejų pusių apkepame keptuvėje. Apkepusius sudedame į skardą, išklotą su kepimo popieriumi, šalia sudedame bulves bei pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 25 minutėms. Maltinukai gaunasi labai sultingi. Skanaujame!