1. Pirmiausia išvirtas bulves sumalame, beriame krakmolą, druską ir suminkome.
2. Tuomet virtą mėsą taipogi sumalame, dedame smulkiai supjaustytą ir pakepintą svogūną, pipirų bei druskos. Jeigu mėsa labai sausa - galite įpilti šiek tiek sultinio, kuriame ji virė. Sumaišome.
3. Po to paimame gabaliuką bulvių masės, padarome paplotį, ant jo dedame įdaro, užlenkiame ir suformuojame blyną. Jį galite pavolioti miltuose, bet tai nėra būtina.
4. Kepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
5. Padažas: Ištirpiname sviestą ir įdedame grietinės, truputį pipirų ir druskos, sumaišome.
6. Galiausiai patiekiame iškeptus žemaičių blynus su pasiruoštu padažu. Skanaujame!