Marie-Helene obuolių pyragas su romu, sviestu ir vanile

2023-09-18 Autorius WorldRecipes.lt

Marie-Helene obuolių pyragas su romu, sviestu ir vanile
Šis fantastiškas Marie-Helene obuolių pyragas labai patiks visiems tiems, kurie nuolat skundžiasi, kad obuolių pyraguose per būna mažai obuolių. Jis gaunasi drėgnas, ne per saldus, tirpstantis burnoje. Lengvai pagaminamas ir tikrai nebrangus.

Jeigu norisi aukštesnio pyrago, renkamės 20 centimetrų skersmens kepimo formą, arba naudojame dvigubą kiekį produktų. Manoji tortinė, kurią naudojau, buvo 24 centimetrų skersmens, tai pyragas gavosi ganėtinai plonas.

Ingredientai

    • miltai: 0,75 puodelio (1 puodelis - 236 ml.)
    • kepimo milteliai: 0,75 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • obuoliai: 4 (dideli)
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • cukrus: 0,75 puodelio
    • tamsus romas: 3 valgomųjų šaukštų
    • natūralios vanilės ekstraktas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 8 valgomųjų šaukštų + kepimo formos patepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, o dugną bei kraštus gausiai ištepkite sviestu.
  3. Reklama
  4. 3. Tada 8 šaukštus sviesto išlydykite bei palikite pravėsti.
  5. 4. Tuomet miltus sumaišykite su druska bei kepimo milteliais.
  6. 5. Obuolius nulupkite, supjaustykite nestoromis riekelėmis bei perpjaukite jas pusiau, kad gautume maždaug 2 centimetrų skersmens gabaliukus.
  7. 6. Tada vidutinio dydžio dubenyje plakite kiaušinius, kol suputoja.
  8. 7. Suberkite cukrų bei dar plakite maždaug 60 sekundžių.
  9. 8. Įmaišykite romą bei vanilę.
  10. 9. Į gautą masę suberkite pusę miltų mišinio, paplakite bei įmaišykite pusę sviesto, tuomet vėl miltų ir vėl sviesto.
  11. 10. Po to į tešlą įmaišykite obuolius. Viską supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite maždaug 60 minučių.
  12. 11. Prieš patiekdami leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
  13. 12. Pjaustykite ir skanaukite!
Marie-Helene obuolių pyragas su romu, sviestu ir vanile
Marie-Helene obuolių pyragas su romu, sviestu ir vanile
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)
Sviestinis slyvų pyragas
(3)
Obuolių pyragas su datulėmis
(1)