Marinuoti ridikėliai | Receptas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti ridikėliai | Receptas

Ingredientai

    • ridikėliai: 500 gramų
    • vanduo: stiklinės
    • baltas vyno actas: stiklinės
    • druska: 2 šaukštelių
    • cukrus: 2 šaukštelių
    • garstyčių grūdeliai: 1 šaukšto (maišiau, naudojau ir šviesias, ir tamsias)
    • juodieji pipirų grūdeliai
    • laurų lapai
    • česnakas: 1-2 skiltelių (geriau šviežio)
    • švieži krapai (tiks ir su žiedynais)
    • po 1 aitriąją papriką indeliui (jei mėgstate aštriau)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vandenį sumaišome su actu, cukrumi bei druska. Paragaujame, ar nieko netrūksta (marinato skonį reguliuojame pagal save).
  2. 2. Tuomet į stiklainį sudedame nelabai plonomis riekelėmis supjaustytus ridikėlius, suberiame garstyčių grūdelius, sudedame pipirus, laurų lapus, supjaustytus česnakus bei krapus.
  3. 3. Tada įdedame aitriąją papriką (jos galima ir visai nepjaustyti). Užpilame marinatu, užsukame bei statome į šaldytuvą. Ragaujame po paros.
  4. 4. Marinavau šaltuoju būdu paragavimui. Jau kitą dieną stiklainio turinį ridikėliai nudažė ryškiai raudona spalva, patys ridikėliai taip pat pasidarė rausvi, išliko traškūs (kaip ir po savaitės), su rūgštele, buvo juntamas česnako ir krapų skonis. Gardu!
  5. 5. Išbandžiau ir su vyno, ir su įprastu, 9 %, actu. Naudojant pastarąjį, vandens prireiks daugiau, o acto mažiau (marinato stiprumą reguliuoju pagal skonį, nematuodama, darau saldžiarūgštį, dedu daugiau cukraus). Tiek česnakai, tiek krapai labai dera, drąsiai galima improvizuoti su kitokiais mėgstamais prieskoniais ar žalumynais.
  6. 6. Jei norisi tokių šiek tiek išsisaugoti žiemai, užpilame karštu marinatu. Vandenį užviriname, suberiame druską bei cukrų ir kaitindamos pamaišome, kol ištirps. Nukėlę nuo kaitros supilame actą, paragaujame ir užpilame ant paruoštų ridikėlių. Sandariai užsukame bei paliekame atvėsti dugnais į viršų.
Pomidorai su feta sūriu
(1)
Kepti japoniški baklažanai
(2)
Šiltos itališkos perlinių kruopų salotos
(6)