1. Pirmiausia želatiną išbrinkiname užpylus 100 mililitrų šalto virinto vandens. Brinkiname maždaug 40 minučių.
2. Tuomet sausainius sutrupiname. Aš pati naudojuosi tokiu principu – sausainius sudedu į virtuvinį rankšluostį, stipriai suimu už visų jo kraštų, kad neliktų tarpelių sausainiams išbyrėti bei gerokai patrankau į stalą.
3. Tada sviestą ištirpiname bei sumaišome su sausainių trupiniais. Šią masę sudedame į torto formą bei rankomis gerai prispaudžiame prie dugno. Šis pagrindas keliauja į šaldytuvą bei ten būna tol, kol paruošiamas maskarponės įdaras.
4. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite iki užvirimo, bet neužvirinkite. Leidžiame atvėsti.
5. Kol želatina vėsta, išplakame grietinėlę su cukrumi, įdedame maskarponę, aguonas bei viską išmaišome iki vientisos masės. Tada supilame ataušintą želatiną, išspaudžiame vienos citrinos sultis bei vėl viską išmaišome. Paruoštą įdarą sudedame ant torto pagrindo. Šaukštu tolygiai paskirstome bei apibarstome sutarkuotu juodu šokoladu ir migdolų drožlėmis.
6. Tortą yra geriausia per visą naktį paliekame šaldytuve, tačiau, jei labai nekantraujate galite skanauti jau po 3-4 valandų. Skanaus!
7. Pastebėjimas: Jei mėgstate saldžiau, tai siūlau įdėti daugiau cukraus. Bet kartu labai rekomenduoju ir citrinos sulčių nepamiršti. Citrina maskarponei suteikia geros rūgštelės bei skonį tik pagerina.