Tai yra nekeptas meduolių ir bananų pyragas, kurį aš labai mėgstu. Jums taip pat jis labai patiks. Jam reikia vos 4 ingredientų. Pamėginkite pasigaminti jau šiandien! ;)
Ingredientai
meduoliai: 500 gramų (galite maišyti su šokoladiniais)
bananai: 500 gramų (3 dideli arba 4 vidutinio dydžio)
cukrus: 150 gramų (mėgstantiems saldžiai)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia meduolius sutrupiname.
2. Tada grietinę truputį paplakame (su cukrumi, jei jo naudojate), kad paskystėtų.
3. Bananus supjaustome griežinėliais.
4. Tuomet į tortinę nuimamais kraštais (mano buvo 21 centimetro skersmens) beriame trečdalį meduolių trupinių, po to kiek mažiau nei pusę grietinės, paskui išdėliojame pusę bananų, vėl beriame trečdalį meduolių, tuomet - likusi grietinė, bananai bei viskas gražiai užklojama likusiais trupiniais.
5. Viską gerai, bet atsargiai “papresuojame” (pvz. bulvių grūstuve), kad "susiklijuotų". Statome į šaldytuvą kelioms valandoms (idealiausia - per visą naktį).
6. Prieš nuimant tortinės šonus, nepamirštame peiliu "prabėgti" pyrago kraštu, kad geriau atsiskirtų. Skanaujame!
7. Pastebėjimai: Meduoliai įprastai būna ganėtinai saldūs, tai cukraus kiekį grietinėje galima mažinti (aš kitą kartą gal ir visai nedėčiau). Pastovėjęs per naktį pyragas buvo drėgnesnis, vientisesnis nei po 3 valandų stovėjimo. Bet vis tiek viršus pjaustant truputį byrėjo, nors nėra ko norėt - trupiniai gi ir viršutinis sluoksnis nepaskęsta grietinėje, kad viskas suliptų į vientisą masę. Išvada: mums labai patiko.