Meksikietiškos taco salotos su malta jautiena

2023-07-12 Autorius WorldRecipes.lt

Meksikietiškos taco salotos su malta jautiena
Būna tokių dienų, kai atrodo joks kitas, nei konkretus patiekalas nenumalšins alkio. Būtent šitaip dažnai man nutinka su Meksikos virtuve. Dvi savaites be sustojimo avokadai, taco, guacamole, fajita ir salsa. Tik margaritų dar nepradėjau gaminti namie, o gal pats laikas? Bet šį kartą ne apie jas, o apie labai įdomias meksikietiškas taco salota su jautienos faršu. Ganėtinai greitas ir patogus patiekalas. Vietoje lenktų paplotėlių keletas kukurūzų traškučių.

Tikrai nieko labai sudėtingo, bet dar pridėjau man patikusį naminį taco prieskonių receptą. Jų lengvai galite nusipirkti, bet ne visada yra laiko eiti į parduotuvę, o pavienių prieskonių namie visad yra. Be to taip galima reguliuoti aštrumą ir mėgstamus/nemėgstamus prieskonius. O ir tada geriau žinau iš ko viskas pagaminta. Tad nieko daugiau nebelaukiam ir pradedam gaminti! 

Ingredientai

    • aliejus (kepimui)
    • svogūnai: 1 nedidelio
    • malta jautiena: 450 gramų
    • Taco prieskoniai: 3 valgomųjų šaukštų (naminių receptas žemiau)
    • ledinės (Iceberg) salotos: 8 lapų
    • vyšniniai pomidorai: 16
    • čederio sūris: 50 gramų
    • raudonieji svogūnai: ketvirtadalio
    • avokadai: 1
    • grietinė: 100 gramų
    • druska
    • pipirai
    • kukurūzų traškučiai (patiekimui)
    Taco prieskonių mišiniui:
    • aitriosios paprikos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • saldžios rūkytos paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • maltas kuminas: 2 arbatinių šaukštelių
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • liofiliziuotos česnako granulės: 1 arbatinio šaukštelio (arba 0,5 arbatinio šaukštelio česnako miltelių)
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Prieskoniai: Jeigu naudosite naminį taco prieskonių mišinį - visus prieskonius sumaišome. Įvertiname savo skonį ir, jeigu mėgstate mažiau aštriai, dedame daugiau saldžios arba rūkytos paprikos miltelių.
  2. 2. Meksikietiškos taco salotos: Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  3. 3. Susmulkiname svogūną ir suberiame į keptuvę. Kepame maždaug 4-5 minutes ant nedidelės kaitros.
  4. 4. Tuomet sudedame maltą jautieną, užberiame prieskonių mišinį. Vis pamaišydami mentele kepame mėsą. Smulkiname ją. Kepti reikia ant ganėtinai didelės kaitros, kad mėsa keptų, o ne virtų.
  5. 5. Kai jau visi gabaliukai bus neblogai apskrudę, o mėsa ims šiek tiek svilti prie dugno - įpilame maždaug 100 mililitrų vandens ir leidžiame troškintis apie 5-8 minutes.
  6. 6. Per tą laiką, kol mėsa kepa - paruošiame salotas. Salotą supjaustome ir suberiame į indą.
  7. 7. Pomidorus perpjauname pusiau, čederio sūrį sutarkuojame, svogūną susmulkiname, avokadą supjaustome kubeliais. Sudedame į indą.
  8. 8. Uždedame grietinės, pagardiname druska, pipirais ir išmaišome.
  9. 9. Į lėkštes dedame traškučius, salotas ir mėsos. Patiekiame ir skanaujame!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau taco receptų rasite: Taco receptai.
Šiltos avinžirnių ir batatų salotos
(5)
Agurkų ir vynuogių salotos su feta sūriu
(3)