Mėlynių, avižinių dribsnių ir jogurto keksiukai

2020-08-13 Autorius Lithuanian in the USA

Mėlynių, avižinių dribsnių ir jogurto keksiukai
Šie mėlynių, avižinių dribsnių ir jogurto keksiukai iškepa itin minkšti, drėgni ir, be abejo, labai skanūs. Galėčiau teigti, kad šie keksiukai ganėtinai sveikuoliški. 

Jeigu norisi mėlynes galima pakeisti kitomis šaldytomis arba šviežiomis uogomis. Taip pat galima drąsiai naudoti ir džiovintas uogas arba vaisius, įvairius riešutus arba sėklytes. Trumpai tariant, ką turite po ranka savo virtuvėje - tas tikrai idealiai tinka šiai keksiukų tešlai.

Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyko iškepti 12 didelių keksiukų.

Ingredientai

    • paprasti arba rupūs miltai: 1,3 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • graikiškas arba natūralus jogurtas: 1,3 stiklinės (320 gramų)
    • šaldytos arba šviežios mėlynės: 1 stiklinės (+ 1 saujos keksiukams apibarstyti)
    • greito paruošimo avižiniai dribsniai: 1 stiklinės
    • rudas cukrus: 0,5 stiklinės (150 gramų)
    • saulėgrąžų aliejus: ketvirtadalio stiklinės
    • šokoladiniai pabarstukai: 1 saujos (nėra būtina)
    • kiaušiniai: 1
    • linų sėmenys: 2 arbatinių šaukštelių (nėra būtina)
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • kepimo soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulki druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jogurtą sumaišykite su avižiniais dribsniais, palikite avižinius dribsnius išbrinkti, kol ruošite keksiukų tešlą.
  2. 2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinį, cukrų ir aliejų naudodami elektrinį mikserį. Plakite porą minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui sudėkite miltus, cinamoną, medų, linų sėmenis, druską ir kepimo sodą, lengvai išmaišykite šaukštu arba mentele.
  5. 4. Tada įmaišykite jogurto ir avižinių dribsnių masę. Tešla turi gautis tiršta.
  6. 5. Į tešlą atsargiai įmaišykite mėlynes (jei naudosite šaldytas mėlynes, jų neatitirpame).
  7. 6. Popierines keksiukų formeles dėkite į keksiukų skardą (išvis prireiks 12 keksiukų formelių).
  8. 7. Tešlą tolygiai paskirstykite į 12 formelių, kiekvieną keksiuką apibarstykite mėlynėmis bei šokoladiniais pabarstukais.
  9. 8. Keksiukus kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol kraštai gražiai paruduos.
  10. 9. Iškepę iškart išimkite iš skardos.
  11. 10. Dar šilti keksiukai sunkiai atlips nuo popieriaus, todėl reikia palaukti, kol atvės.
  12. jogurto keksiukai su mėlynėmis
  13. 11. Patarimas: Keksiukams galima naudoti ir nesmulkintus avižinius dribsnius, tik tada dribsnius brinkiname kiek ilgiau, kad nebūtų per kieti.
  14. 12. Patarimas: Jei nuspręsite naudoti graikišką jogurtą, tada papildomai įpilame 1/3-1/2 stiklinės pieno ar grietinėlės.
  15. 13. Patarimas: Pagal receptą gausite 12 tikrai didelių keksiukų, bet jeigu norisi mažesnių, tada kepame 14 vienetų.
  16. 14. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.