1. Iš pradžių kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau išilgai tik ne iki galo, atverskite tarsi.
2. Užklokite maistine plėvele ir išmuškite kaip karbonadą.
Reklama
3. Pabarstykite druska, pipirais ir įtrinkite česnaku.
4. Pagaminkite įdarą: Ant aliejaus pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną, kiek vėliau sudėkite sutarkuotą morką ir galiausiai supjaustytus grybus, kepkite kol suminkštės, įberkite druskos ir pipirų pagal savo skonį.
5. Palikite kol atvės, tuomet įmuškite kiaušinį, viską sumaišykite ir sudėkite ant paruoštos mėsos.
6. Po to kruopščiai suvyniokite, kad neišbėgtų įdaras bei kad nebūtų skylių iškepus. Suvyniotą vyniotinį sutvirtinkite storesniu siūlu. Tvirtai suriškite galus.
7. Tada vyniotinį apibarstykite džiovintais čiobreliais, suvyniokite į aliuminio foliją ir dėkite į kepimo skardą.
8. Įpilkite puodelį vandens (po to dar kelis kartus šiek tiek įpilkite vandens) ir dėkite į įkaitintą iki 160-180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 60-90 minučių, priklausomai kokio storio vyniotinį suvyniosite.