1. Iš pradžių razinas nuplikome verdančiu vandeniu, nukošiame bei sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų.
2. Tuomet puode pašildome pieną. Nedideliame dubenėlyje šakutės pagalba sutriname mieles su šaukšteliu cukraus, įpilame kelis šaukštus šilto pieno, pamaišome bei pastatome 10 minučių šiltai.
Reklama
3. Tada į atskirą dubenį išsijojame miltus, sukrečiame pakilusias mieles, supilame likusį pieną bei viską išmaišome mediniu šaukštu.
4. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
5. Trynius išsukame su cukrumi, atskirai išplakame baltymus.
6. Po to puode ištirpiname sviestą. Kiaušinių trynius, baltymus, sviestą bei vanilinį cukrų įmaišome į tešlą. Razinas pavoliojame miltuose bei įmaišome į tešlą.
7. Kepimo formą patepame sviestu, sukrečiame tešlą. Pastatome šiltai, kad šiek tiek pakiltų. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 valandą ir 20 minučių. Mediniu pagaliuku patikriname, ar pyragas jau iškepė. Išimame iškepusį pyragą bei paliekame atvėsti.
8. Glajus: Citrinos sultis sumaišome su milteliniu cukrumi. Jeigu glajus per skystas - įberiame daugiau miltelinio cukraus. Jeigu per tirštas - įpilame citrinos sulčių. Paruoštą glajų varviname ant pyrago viršaus. Užvarviname vieną sluoksnį bei leidžiame jam sustingti, po to varviname dar kitą sluoksnį. Apibarstome spalvotais pabarstukais, džiovintais riešutais arba vaisiais, šokoladu arba šokoladiniais kiaušiniais, pagal Jūsų norus ir fantaziją. Lepinamės!