1. Jei naudojate šviežias mieles pradžioje jas sumaišome su šiek tiek miltų, cukraus, užpilame keliais šaukštais šilto pieno bei palaukiame kol pakils.
2. Jei naudojate sausas mieles - sumaišome su miltais, suberiame cukrų, druską, pieną ir kiaušinius, pradedame minkyti, įpusėjus supilame tirpintą sviestą, viską minkome iki vientisos masės. Minkyti reikia ganėtinai ilgai, aš tai darau mikseriu, kai jau tešla elastinga bei glotni, suformuojame rutulį, dedame į dubenį, uždengiame maistine plėvele arba medvilniniu rankšluostėliu ir paliekame, kad tešla padvigubėtų, užtruks maždaug 90-120 minučių. Paskui perminkome greitai tešlą, padaliname į 15-18 gabaliukų.
Reklama
3. Tuomet nutellą pašildome mikrobanginėje arba ant vandens garų, kad truputį suskystėtų, šitaip bus lengviau ištepti paviršių.
4. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite į maždaug 15-20 centimetrų apskritimą, dedame po vieną šaukštą kremo, paskirstome po paviršių, susukame rulonėlį, kurį perpjauname išilgai, tik nedapjauname pradžios, paliekame 1 centimetrą. Supiname (susukame abu gabaliukus tarpusavyje, paskui susukame aplink, turi gautis, kaip sraigė, tešlos galą pakišame po apačia, kad kylant viskas neatsivyniotų.
5. Tą patį atliekame su likusia tešla.
6. Paruoštas bandeles sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, pakildiname maždaug pusvalandį, paskui aptepame kiaušinio – pieno mišiniu bei kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių, kol paviršius gražiai parus.
7. Kai jau atvės bandelės, galite apšlakstyti glajumi (cukraus pudra, šiek tiek citrinos sulčių bei virintas vanduo). Skanaujame!
8. Rekomendacija: Daugiau mielinių bandelių receptų rasite: Mielinės bandelės.