Migdolų miltų sausainiai - išorėje traškūs, viduje drėgni

2023-09-14 Autorius WorldRecipes.lt

Migdolų miltų sausainiai - išorėje traškūs, viduje drėgni
Šiais fantastiškais migdolų miltų sausainiais drąsiai galėsite pavaišinti užsukusius draugus, kurie vengia glitimo, nes jų tešla - visiškai be kvietinių miltų. Šių migdolinių sausainių skonis yra vertas didžiausių liaupsių, juk ne veltui migdolai yra vadinami dangiškaisiais. Jų išorė gaunasi traški, o vidus - drėgnas bei klampus. Saldūs, bet tokie ir turi būti - nerekomenduoju mažinti cukraus kiekio, nes būtent jis padeda sukurti tobulą sausainių tekstūrą. Imamės gamybos jau dabar!

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 20 sausainių.

Ingredientai

    • migdolų miltai: 3 stiklinių (300 gramų)
    • smulkus cukrus: 1 stiklinės (200 gramų)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • kiaušinių baltymai: 3 didelių
    • migdolų riekelės: 1 stiklinės (100 gramų)
    • miltelinis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros (iš viršaus ir iš apačios, su vėjeliu).
  2. 2. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
  3. 3. Dubenyje sumaišome migdolų miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir nutarkuotas citrinos žieveles.
  4. 4. Pastebėjimas: Šiems migdolų miltų sausainiams reikia smulkaus cukraus. Jeigu po ranka tokio nėra, smulkintuvu šiek tiek pamalame paprastą baltą cukrų (tokio kristalai - stambesni). Tik nesusmulkiname jo iki miltelių!
  5. 5. Kitame inde kiaušinių baltymus elektriniu plakikliu išplakame iki minkštų putų.
  6. 6. Sudedame į sausų produktų mišinį ir išmaišome - gausis tiršta tešla.
  7. 7. Kabiname jos po šaukštą ir drėgnais delnais formuojame nedidelius kamuoliukus.
  8. 8. Kiekvieną kuo kruopščiau iš visų pusių apvoliojame migdolų riekelėmis. Jeigu nelabai limpa, kamuoliukus šiek tiek paspaudžiame delnais.
  9. 9. Sausainius sudedame į kepimo skardą atokiau vieną nuo kito.
  10. 10. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, kol gražiai pagelsta.
  11. 11. Tik iškepę sausainiai bus itin minkšti ir trapūs, tad paliekame juos atvėsti pravertoje orkaitėje, tik po to išimame iš skardos ir dėkite į lėkštę.
  12. 12. Sandariame inde kambario temperatūroje sausainiai idealiai išsilaikys maždaug savaitę. Skanaus!
Sausainiai voveraitės
(19)
Sveiki avižiniai sausainiai
(2)