Minkštas ir drėgnas keksas su morkomis

2017-10-17 Autorius Loreta - Loretos išbandyti receptai

Minkštas ir drėgnas keksas su morkomis

Ingredientai

    • morkos: 250 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • miltai: 250 gramų
    • krakmolas: 50 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • aliejus: 180 mililitrų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: mažo žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius gerai išplakame su cukrumi bei druska (iki baltų putų).
  2. 2. Tada pilame aliejų, išmaišome, dedame smulkiai sutarkuotas morkas, išmaišome iki vientisos masės. Įsijojame miltus, sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais, dar kartą maišome iki vientisos masės.
  3. 3. Tuomet kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių. Skanaujame!
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
(3)
Marmurinis kavos keksas
(9)
Nepaprastas grietinėlės ir kondensuoto pieno keksas
(10)
Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas
(2)