obuoliai: 2-3 (geriau greitai nesukrentančių, saldžiarūgščių)
citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
miltai: 175 gramų
rudas cukrus: 140 gramų
kambario temperatūros sviestas: 115 gramų
kiaušiniai: 2
vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
kepimo milteliai: 2 šaukštelio
tirštas natūralus jogurtas: 100 mililitrų (arba tirštesnis kefyras ar rūgpienis)
žemės riešutų chalva: 100 gramų
miltelinis cukrus (pyrago apibarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius. Tada supjaustykite obuolius skiltelėmis bei apšlakstykite citrinos sultimis, kad neruduotų.
2. Tuomet minkštą sviestą ištrinkite cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius bei gerai išmaišykite. Supilkite jogurtą.
3. Po to miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi. Maišydamos po truputį juos berkite į sviesto bei cukraus masę.
4. Pusę tešlos sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kekso formą. Išdėliokite obuolių skilteles, ant jų užberkite susmulkintą chalvą, o ant viršaus – likusią tešlą.
5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45–50 minučių. Iškepusį pyragą atvėsinkite bei pabarstykite milteliniu cukrumi. Dar šiltas labai skanus su ledais.