brendis: 1,5 šaukšto (reikalingas tam, kad kepant spurgos neprisigertų riebalų)
kepimo milteliai: 1 šaukštelio
miltai: 2 stiklinių
aliejus (kepimui)
cukraus pudra: šiek tiek
bulvės: 1 (interneto patarimų išmintis sako, kad jos reikia tam, kad kepant nesviltų aliejus).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia varškę ištriname su cukrumi bei kiaušiniais. Reikia, kad liktų kaip įmanoma mažiau gumuliukų. Tuomet sudedame vanilinį cukrų, kepimo miltelius, supilame brendį bei viską gerai išmaišome. Į gautą masę pamažu dedame miltus bei maišome, o vėliau minkome.
2. Tešla gaunasi truputį lipni, todėl spurgas idealiausia yra formuoti drėgnomis rankomis. Man pačiai iš tokio kiekio produktų pavyko pagaminti apie 50 mažyčių dviejų kąsnių dydžio spurgyčių.
3. Suformuotas spurgytes dedame į puodą su karštu aliejumi bei bulvės griežinėliais. Verdame ant silpnos ugnies tol, kol gražiai apskrunda (apie 7-10 minučių). Skanaujame apibarsčiusios cukraus pudra!