Naminė pati skaniausia balta mišrainė kitaip - su rūkyta vištiena

2019-01-24 Autorius WorldRecipes.lt

Naminė pati skaniausia balta mišrainė kitaip - su rūkyta vištiena
Na kas nemėgsta baltos mišrainės? Tikriausia ją mėgsta ir valgo beveik visi. Tačiau net ir su tokiais tradiciniais patiekalais galima eksperimentuoti ir juose kažką pakeisti. Šį kartą noriu su jumis pasidalinti puikiai pavyksiu variantu su rūkyta vištiena. Jį labai išgyrė ne tik namiškiai, bet ir užsukę svečiai ir artimi giminaičiai. O dažniausiai mano giminaičiai maistui yra labai išrankūs ir jeigu kas nors nepatinka tikrai tai pasako į akis, nesistengia meluoti (ir man tai labai patinka). Šį kartą taip nenutiko ir net prašė pakartoti ir klausė kaip čia viskas pagaminta, nes skonis buvo atrastas naujai. :) 

Ingredientai

    • bulvių: 4
    • morkų: 2
    • kiaušinių: 2
    • rūkytos vištienos: ~120-150 gramų
    • svogūnų: 0,5 nedidelio
    • konservuotų žirnelių: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • raugintų agurkų: pagal skonį (galima ir nedėti)
    • mėgstamo majonezo
    • dižono garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • žalumynų (krapų ar petražolių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių neskustas bulves su lupena nuplauname.
  2. 2. Tada nuplauname morkas.
  3. Reklama
  4. 3. Išvirkite bulves puode.
  5. 4. Atskirame puode išverdame morkas.
  6. 5. Išverdame kiaušinius kietai.
  7. 6. Kiaušinius nulupame.
  8. 7. Nusunktas bulves atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
  9. 8. Nusunktas morkas atvėsinkite bei supjaustykite kubeliais.
  10. 9. Tuomet rūkytą vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
  11. 10. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais.
  12. 11. Raugintus agurkus taipogi supjaustykite nedideliais kubeliais.
  13. 12. Svogūną smulkiai sukapokite.
  14. 13. Susmulkinkite žalumynus.
  15. 14. Tada visus ingredientus dėkite į dubenį, paskaninkite pagal savo savo skonį druska ir pipirais, užpilkite mėgstamu majonezu, dėkite šaukštelį Dižono garstyčių bei sumaišykite. Papuoškite žalumynais. Patiekite ir skanaukite!
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau baltos mišrainės receptų rasite: Baltos mišrainės receptai.

Liaukadija

Niekada nebuvau gaminusi su rūkyta vištiena. Labai patiko. Ačiū, kad pasidalinate labai gerais receptais. :)
Atsakyti
Naminė pati skaniausia balta mišrainė kitaip - su rūkyta vištiena

Lina

Labai skanu su rūkyta vištieną. Taip pat gaminu su tūnu, kur skardinėje savo sultyse, vietoj vištienos ar dešros. Arba su koncervuotais kalmarais.
Atsakyti

Laimutė

Turėtų būti skanu, pabandysiu, ačiū
Atsakyti

Raimonda

Niekaip neradau kažko. Įprasta mišrainė su vištiena, kumpiu ar žuvimi...
Atsakyti

EMILIJA

Svogūną pakepinu su trupučiu aliejaus-kvapniau ir skaniau...
Atsakyti