Naminiai irisai | Receptas

Ingredientai

    • rudasis cukrus: 500 gramų
    • pienas: 100 mililitrų
    • grietinė: 100 mililitrų
    • sviestas: 20 gramų
    • medus: 2 šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukšto
    • aliejus: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje visus nurodytus ingredientus, išskyrus aliejų, pilame į puodą, maišome, kol ištirps cukrus. Užvirus verdame maždaug 5–7 minutes. Pravėsiname. Skardelę (maždaug 20×20 centimetrų dydžio) ištepame su aliejumi, supilame šiltą masę, dedame į šaldytuvą bei leidžiame sustingti.
  2. 2. Galiausiai supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Skanaujame!
Ryžių pudingas
(5)
Kepti obuoliai su varške
(17)
Mielinės spurgos su įdaru
(28)