kiaulienos faršo: 100 gramų (neprivaloma, rinkitės pagal skonį)
avienos faršo: 100 gramų (neprivaloma, rinkitės pagal skonį)
vandens: 100 mililitrų
svogūnų: 1
druskos
juodųjų maltų pipirų
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Faršą geriau susimalkite savo virtuvėje. Su pirktiniu faršu, koldūnai nesigaus tokie skanūs, nes jame yra papildomų nereikalingų priedų.
2. Pradžioje labai smulkiai supjaustome svogūną. Jeigu nuspręstumėte naudoti mėsą gabaliukais, o ne faršą, tai ją supjaustome itin smulkiais gabaliukais, kaip sugebate smulkiau, bet aš pati labiau mėgstu gaminti su faršu.
Reklama
3. Supilame vandenį, įberiame prieskonių – viską išmaišome bei 60 minučių paliekame. Per tą laiką pasiruošiame tešlą. Miltus persijojame. Viduryje padarome duobutę bei supilame vandenį. Įmušame kiaušinį, įberiame druskos bei viską maišome maždaug 15-20 minučių.
4. Tuomet paruoštą tešlą plonai iškočiojame, išpjauname maždaug keturių centimetrų skersmens apskritimus.
5. Tada į kiekvieno apskritimo vidurį dedame po šaukštą faršo, sulenkiame, o kraštus gerai užspaudžiame.
6. Galiausiai koldūnus verdame pasūdytame vandenyje bei valgome su mėgiamu padažu.
7. Patarimas: Padažui galite rinktis pakepintus svogūnus, sumaišytus su grietinėle. Neabejotinai pats tradiciškiausias ir gardžiausias padažas – ištirpintas sviestas su grietine. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau koldūnų receptų rasite: Koldūnų receptai.
Vilma Kriaučiūnienė
Mūsų šeimai labai patinka koldūnai. O pagal šį receptą gaunasi tikrai nuostabiai. Daug skaniau nei iš parduotuvės.
Atsakyti
Yeva
Dekui už receptą! Kiek laiko verdame koldūnus?
Atsakyti
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti
Yeva
Atsakyti