Naminiai mėsainiai su jautiena, teriyaki padažu ir sūriu

2021-04-02 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Naminiai mėsainiai su jautiena, teriyaki padažu ir sūriu
Namie pagaminti mėsainiai skoniu man asmeniškai visada pranoksta nupirktus iš greitojo maisto restoranų. Jei yra naudojama tik kokybiška mėsa, valgant jie tiesiog ištirpsta burnoje. :)

Ingredientai

    • švieži sausai brandinti jautienos maltiniai: 300 gramų (naudoju "Kitchen me" prekinio ženklo)
    • teriyaki padažas: šiek tiek
    • malti juodieji pipirai
    • bandelės mėsainiams: 2
    • mėgstamos salotos: pagal skonį
    • pomidorų riekelės: pagal skonį
    • mėlynieji svogūnai: gabaliuko
    • baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    • keptų svogūnų dribsniai (nėra būtina)
    Padažui:
    • majonezas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • natūralus jogurtas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės (išspaustos)
    • pjaustyti švieži krapai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūnus supjaustome pusžiedžiais, sudedame į dubenį, užpilame actu, įberiame cukraus, druskos, išmaišome ir atidedame į šalį.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  3. įkaitinamas aliejus keptuvėje
  4. 3. Dedame jautienos maltinį ir patepame teriyaki padažu, apverčiame, kai apskrunda viena pusė.
  5. 4. Tada dar kartą patepame padažu, užberiame maltų pipirų, uždedame sūrio riekeles ir kepame tol, kol maltinis apskrunda ir sūris išsilydo.
  6. 5. Po to mėsainių bandeles patepame pasiruoštu padažu (sumaišome ingredientus tarpusavyje), užbarstome keptų svogūnų dribsnių, dedame iškeptą maltinį, pomidoro riekelę, marinuotą mėlynąjį svogūną, salotą ir uždengiame padažu patepta bandelės pusele. Lepinamės!
  7. naminiai mėsainiai su brandinta jautiena ir sūriu
Sumuštiniai su jautienos steiku ir gaiviu padažu
(1)
Jautienos tako su kukurūzų kremu
(1)
Greiti tinginių balandėliai kitaip - keptuvėje
(39)
Jautienos ir cukinijos kukuliukai su barbekiu padažu
(2)