Naminiai vafliai

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Naminiai vafliai

Ingredientai

    • grietinėlės sviestas: 100 gramų (kambario temperatūros)
    • cukrus: 150 gramų
    • cinamonas: žiupsnelis
    • kiaušiniai: 2 (didesni)
    • pienas: 200 mililitrų (2,5%)
    • miltai: puodelis su kaupu
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išsukame su cukrumi. Tuomet įmušame kiaušinius bei labai gerai išmaišome iki vientisos masės. Pagardiname cinamonu. Išmaišome, ipilame pieno bei vėl atsargiai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame į tešlą, maišome, įdedame dar miltų bei jais reguliuojame tešlos skystumą – jei per skysta, įdedame daugiau miltų. Tešla turi gautis grietinės tirštumo.
  2. 2. Tada įkaitiname forminę blynų keptuvę be jokių riebalų, nes tešloje jų jau pakankamai. Dedame po du šaukštus tešlos, jei reikia, išlyginame paviršių, kepame maždaug kelias minutes, kol taps dailiai paauksuoti. Galiausiai išimame, leidžiame atvėsti bei patiekiame ant stalo. Tikras skanumėlis!