Naminiai virti varškėtukai su obuoliais ir grietinės-sviesto padažu

2024-02-18 Autorius WorldRecipes.lt

Naminiai virti varškėtukai su obuoliais ir grietinės-sviesto padažu
Nežinau ar pasaulyje yra tokių vaikų, kurie nemėgtų varškėčių. Na bent jau man savo gyvenime neteko tokių sutikti ir tikriausiai jei tokių ir yra, tai tikrai vienetai. Varškė labai skanu ir tikrai sveika valgyti, tik kartais būna sudėtinga ją įsiūlyti vaikams. Tuomet mums ir pagelbsti varškėčiai. Kai internete užmačiau varškėčių receptą su obuoliais, jį išsisaugojau ir užsidėjau didžiulį pliusą. Tikrai žinojau, kad išmėginsiu. O kai išmėginau, tai tapo vienu mėgstamiausiu, o gal ir pačiu mėgstamiausiu receptu. 

Ingredientai

    • varškė: 300 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • manai: 5 valgomųjų šaukštų
    • bulvių krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1-2 arbatinių šaukštelių
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • obuoliai: 1
    Papildomai reikės:
    • miltai: šiek tiek (pabarstyti kočiojant)
    • bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (verdant varškėčius)
    Padažui:
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: šiek tiek
    • mėgstamos uogos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį dėkite varškę, įmuškite kiaušinį, berkite manus, krakmolą, vanilinį bei rudąjį cukrų. Masę išmaišykite.
  2. 2. Tuomet obuolį nulupkite ir sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Įmaišykite į varškės masę.
  3. Reklama
  4. 3. Puode pilkite vandens ir užkaiskite virti.
  5. puodas su verdančiu vandeniu
  6. 4. Varškės masę pabarstykite miltais ir kočiokite volelius. Supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  7. 5. Krakmolą ištirpinkite šaltame vandenyje ir supilkite į verdantį vandenį.
  8. 6. Gražiai sudėkite varškėtukus ir virkite maždaug 5 minutes, jiems iškilus į paviršių.
  9. 7. Padažas: Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Sudėkite grietinę ir berkite cukrų. Pamaišykite, kol padažas taps vientisos konsistencijos.
  10. 8. Galiausiai į lėkštę dėkite varškėčius ir apipilkite pasiruoštu padažu.
  11. 9. Pabarstykite uogomis, patiekite ir skanaukite!
  12. 10. Patarimas: Skonio paįvairinimui viską galite apiberti cinamonu. Taip pat labai puikiai tinka. ;)
Baklažanų lazanija su varške
(1)