Nekeptas becukris morkų pyragas su anakardžių pertepimu

2024-02-19 Autorius WorldRecipes.lt

Nekeptas becukris morkų pyragas su anakardžių pertepimu
Šį nekeptą morkų pyragą gaminau savo gimtadieniui. Nežinojau kaip pavyks, bet sulaukiau daugybės pagyrų ir gerų žodžių. Tai man asmeniškai kiek neįprastas pyragas, nes pyrago sluoksniui buvo naudojamos datulės ir avižiniai miltai, o pertepimui anakardžių riešutai, kokosų aliejus ryžių sirupas. Tai tikrai nėra tie ingredientai, kuriuos savo virtuvėje naudočiau kasdien, bet išdrįsau išmėginti, nes draugė vis kartojo, kad pagal šį receptą pyragas gaunasi nuostabus. Ir dabar galiu jai paantrinti - jis tikrai fantastiškas. Bus gaminamas ir ateityje. Be galo rekomenduoju tai padaryti ir Jums! ;)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pyrago sluoksniui:
    • nuskustos morkos: 2 (didelės)
    • datulės: 2 puodelių (brinkintų, jei sausos)
    • avižiniai miltai: 1 puodelio (iki miltų susmulkintų avižinių dribsnių)
    • džiovintos kokoso drožlės: 0,5 puodelio
    • cinamonas: 1 šaukštelio
    Pyrago pertepimui:
    • per naktį mirkyti anakardžių riešutai: 2 puodelių
    • šviežios citrinos sultys: 2 šaukštų
    • tirpintas kokoso aliejus: 2 šaukštų
    • ryžių sirupas: 1 šaukšto
    • sojos/riešutų/ryžių pienas: 2-5 šaukštų (arba vanduo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pyrago pertepimui skirtus ingredientus (išskyrus pieną) sudėkite į maisto smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos, glotnios masės pieno pildamos kiek įmanoma mažiau. Turi gautis tiršto jogurto arba maždaug grietinės konsistencijos masė.
  2. 2. Po to atidėkite į šaldymo kamerą, kol gaminsite pyrago sluoksnį.
  3. Reklama
  4. 3. Tada pyrago sluoksniui skirtus ingredientus sumeskite į maisto smulkintuvą ir išsukite iki vientisos košės.
  5. 4. Trombuokite pusę masės torto formos dugne (aš pati naudojau 20 centimetrų skersmens atidaromą torto formą), sukrėskite pusę baltojo pertepimo sluoksnio, išlyginkite.
  6. 5. Teoriškai - dėkite į šaldiklį, bet praktiškai – labai atsargiai, sulaikiusios kvėpavimą, kad nepersimaišytų sluoksniai, dėkite likusią torto sluoksnio dalį ant viršaus ir jau tuomet dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms drauge su kitame indelyje gulinčiu pertepimo sluoksniu.
  7. 6. Prieš patiekdami, tortą aptepkite likusiu baltuoju sluoksniu, papuoškite graikiniais riešutais arba kaip tik norisi. Lepinkitės!
Nekeptas becukris morkų pyragas su anakardžių pertepimu
Morkų pyragas su migdolų miltais, be gliuteno
(1)