Nekeptas citrininis sausainių tortas su kondensuotu pienu ir grietinėle

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Nekeptas citrininis sausainių tortas su kondensuotu pienu ir grietinėle
Fantastiško skanumo tortas. Pagaminamas itin greitai ir suvalgomas dar greičiau. Man šis receptas yra vienas mėgstamiausių, kai tik vyras arba vaikai paprašo kažko "saldžiai". Vos penki ingredientai, darbo nedaug, o jau skonis, tarsi prabangiame desertų restorane. Tikrai labai rekomenduoju ir Jums pasigaminti jau šiandien. Esu tikra, kad jį ruošite ne vieną ir ne du kartus. Prižadu! :)

Beje, gamindami sausainius tik įmerkiame į pieną ir ištraukiame - nelaikome ilgiau, nes kitaip torte per daug suminkštės.

Ingredientai

    • sausainiai: 3 pakeliai (pvz.: Selga arba Gaidelis)
    • saldintas sutiršintas kondensuotas pienas: 1 indelis (389 gramų)
    • grietinėlė: 400 mililitrų (35% riebumo)
    • citrinos sultys: iš 2 citrinų
    • pienas: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje grietinėlę, kondensuotą pieną, citrinos sultis pilkite į dubenį, bei mikseriu plakite maždaug 5-7 minutes, kol kremas tampa tirštas, t.y. laiko savo formą.
  2. 2. Tuomet sausainius įmerkite į pieną bei dėkite į lėkštę (3x4, arba pagal savo lėkštės matmenis), tepkite kremo, vėl sluoksnį piene pamirkytų sausainių, ir t.t.
  3. 3. Palikite kremo aptepti tortą. Palaikykite bent 3-4 valandas, kad tortas sutvirtėtų, o geriausia palikite šaldytuve per naktį. Skanumėlis!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau sausainių tortų receptų rasite: Sausainių tortai.

Antanina

Gaminau ne kartą, tikrai skanu ir greitai pagaminama.
Atsakyti
Greitas minkštas pyragas
(13)
Citrinų pyragas su levandomis
(5)