1. Pirmiausia 270 gramų (1,5 pakuotės) sausainių naudojame pyrago pagrindui, o likusius (0,5 pakuotės) – viršaus pabarstymui. Tada sutrupinkite pagrindui skirtus sausainius iki miltų. Galite grūsti grūstuve ar tiesiog naudoti elektrinį smulkintuvą. Išlydykite sviestą, maišydamos ir kaitindamos ant mažos ugnies. Sumaišykite sausainius su sviestu. Suslėkite gautą masę į kepimo indą.
2. Tuomet ant sugrūstos sausainių bei sviesto masės sudėkite kepintus migdolus. Kiek paspauskite, kad geriau įsitvirtintų. Pagrindą atidėkite į šalį.
3. Po to grietinėlę standžiai išplakite elektriniu maišytuvu. Bet nepersistenkite – plakite, kol pamatysite bangeles. Paskui sukrėskite maskarponę bei rikotą, gerai išmaišykite, supilkite indelį sutirštintos kakavos, įlašinkite apelsinų esencijos. Plakti visai nereikia, užtenka išmaišyti šaukštu. Paragaujame. Jei trūksta, galima įdėti pagal skonį cukraus.
4. Nedideliame kiekyje karšto vandens pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės, ištirpinkite želatiną. Kai jau želatina visiškai ištirpsta, skubiai įmaišykite ją į kreminę masę. Ją supilkite ant sausainių pagrindo. Pabarstykite viršų likusiais sausainiais. Dėkite pyragą į šaldytuvą sustingti. Užtenka ir 4–5 valandų, bet dar geriau paliekame per visą naktį. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.