Omleto didžiulis privalumas yra tas, kad jame galima sunaudoti užsilikusį šaldytuvo turinį. Jei nusprendžiu negaminti klasikinio omleto, tada aš eksperimentuoju. Šį kartą labai pavykęs eksperimentas su daržovėmis, kumpiu ir sūriu. Labai norėjau receptu su Jumis, tai štai pristatau Jums jį! :)
mėgstami prieskoniai (naudoti juodieji pipirai, druska bei džiovintas bazilikas)
pienas: 7-8 šaukštų (nėra privaloma)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje nusivalykite daržoves ir jas susmulkinkite. Supjaustykite smulkiais griežinėliais kumpį, sutarkuokite sūrį.
2. Tuomet į keptuvę įdėkite sviesto, įpilkite truputį aliejaus bei sudėkite pievagrybius. Jiems apkepus, suberkite papriką, ir kumpį, šiek tiek pakepinkite.
3. Kol kepa daržovės, suplakite kiaušinius su pienu bei prieskoniais. Supilkite ant daržovių. Sumažinkite liepsną bei kepkite apie 5-6 minutes.
4. Po to apverskite omletą, keletą minučių pakepinkite, užberkite sutarkuotą sūrį bei sulenkite omletą pusiau (kad gautųsi pusmėnulis). Rekomenduojame patiekti su marinuotais agurkėliais. Skanaukite!