1. Pradžioje kefyrą išsukame su kiaušiniu, cukrumi bei druska. Supilame į masę sodą bei augalinio aliejaus 3 šaukštus.
2. Tuomet suberiame persijotus miltus bei užminkome tešlą. Tešla turėtų nelipti prie rankų. Tešlą padaliname į dvi dalis bei kiekvieną iškočiojame iki 1 centimetro storio.
3. Tada puodeliu išpaudžiame apskritimus, o mažesnio diametro taurele išspaudžiame apskritimo vidų. Likučius panaudojame kitoms spurgytėms.
4. Į puodą įpilame augalinio aliejaus – kad būtų maždaug per 1 centimetrą.
5. Į įkaitintą aliejų dedame spurgytes bei kepame. Išgriebtas karštas sudedame ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai. Dar karštas spurgytes apiberstome cukraus pudra. Skanaujame!