Orkaitėje kepta antis su apelsinu ir svogūnais

Mano topas iki šiol buvo antis kimšta raugintais kopūstais, bet kadangi šį kartą jų neturėjau, nusprendžiau iškepti kiek kitaip. Į anties vidų įdėjau vieną didelį apalsiną, svogūną ir česnako skilteles. Antis gaunasi minkštutė ir su labai maloniu pikantišku prieskoniu. Dabar kai reikės kepti antį, nežinosiu kurį iš šių dviejų receptų rinktis, nes abu man labai ir labai patinka.

Ingredientai

    • naminės antys: 1 (manoji svėrė apie 2 kilogramus)
    • apelsinai: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 4 skiltelių
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • kmynai: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • džiovintų žolelių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia aliejų sumaišykite su druska, pipirais, kmynais ir žolelėmis.
  2. 2. Pasiruoštu mišiniu įtrinkite savo turimą antį.
  3. 3. Palikite bent jau per vieną naktį marinuotis (galima ir ilgiau).
  4. 4. Po to apelsiną, svogūną ir česnako skilteles nuplaukite.
  5. 5. Juos sudėkite į anties vidų.
  6. 6. Antį dėkite į kepimo rankovę.
  7. 7. Antį kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug pusvalandį, po to kaitrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite (vienam kilgoramui - viena valanda). Mano antis svėrė 2 kilogramus, todėl kepiau dar 2 valandas.
  8. iškepta antis
  9. 8. Patarimas: Jeigu norisi, tuo pačiu kepimu galite pridėti į kepimo skardą ir bulvių ir šalia išsikepti. Jos čia labai tiks!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.
Antienos ir cukinijų maltinukai
(1)
Lęšių sriuba su antiena
(1)
Keptuvėje kepti karšti sumuštiniai su antiena arba vištiena ir šonine
(1)