Orkaitėje kepta lašiša

2017-10-17 Autorius Gamink Pats

Orkaitėje kepta lašiša

Ingredientai

    • lašiša: 1-1,2 kilogramo
    • citrinos: 1
    • imbieras: 50 gramų
    • raudonėlis: kelios šakelės
    • rozmarinas: kelio šakelės
    • sviestas: 100 gramų
    • grietinė: 150 gramų
    • bulvės: 500 gramų
    • saldžiosios bulvės: 500 gramų
    • druska
    • juodi maltieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje grūstuvėje (arba smulkintuvu) sutrinkite imbierą, citrinos žievelę, citrinos sultis, žoleles, druską (2 šaukštelius) bei juodą pipirą.
  2. 2. Žuvį dėkite ant dvigubai perlenktos folijos bei ištrinkite (vidų bei išorę) prieskonių mišiniu. Į vidų bei ant viršaus dėkite kubeliais pasmulkintą sviestą (50 gramų). Žuvį susukite į foliją, kad kepant neišbėgtų susidariusios sultys. Kepkite maždaug 25-30 minučių.
  3. 3. Tam pačiam laikui įdėkite virti bulves (saldžiąsias bulves truputį pasmulkinkite) su druska. Į išvirtas bulves dėkite grietinę, sviestą, truputį pasūdykite bei sugrūskite iki piure masės. Žuvį išimkite iš folijos, viršuje peiliu arba žirklėmis padarykite plyšį. Žuvies odelė nusilups lengvai, todėl į lėkštę dedame filė gabaliukus, neužmirštame jų aplieti susidariusiomis sultimis. Skanaujame!
Spelta miltų pyragas su salierais, lašiša ir putpelių kiaušiniais
(2)
Kapotos lašišos kotletai
(1)
Lašišos sriuba arba thai vaikams
(4)