Orkaitėje kepta triušiena su krevetėmis ir pomidorais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta triušiena su krevetėmis ir pomidorais
Tai toks patiekalas, kur kiekvienam paruošime individualią porciją. Tad galima viską pareguliuoti pagal to žmogaus arba pagal savo skonį. Niekada nebūčiau patikėjusi, kad krevetės ir triušiena gali derėti viename patiekale. Jeigu norite paruošti prabangesnę vakarienę, tai šis receptas kaip tik. Skaniau ir būti negali!

Ingredientai

    • šviežios triušienos juomeninė filė dalis: 200 gramų
    • ryžiai: 100 gramų
    • vyšniniai pomidorai: 8
    • šviežios krevetės: 8
    • švieži bazilikai: kelios šakelės
    • grūstos aitriosios paprikos: žiupsnelio
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • baltasis vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasūdytame vandenyje išverdame ryžius. Triušieną supjaustome nedideliais vienodo dydžio gabaliukais, pagardiname su druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  2. 2. Tuomet dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų, actą, medų, aitriąsias paprikas, pagardiname su druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  3. 3. Tada imame dvigubą folijos lapą. Dedame dalį išvirtų ryžių, triušienos gabaliukus, per pusę perpjautus 4 pomidoriukus, 4 krevetes, uždedame keletą šviežių bazilikų lapelių bei užpilame padažo. Kruopščiai užleniame folijos kraštus.
  4. 4. Tokiu pat eiliškumu paruošiame ir antrą porciją.
  5. 5. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau triušienos receptų rasite: Triušienos receptai.
Mėsainiai su ilgai kepta plėšyta kiauliena
(3)