Šitaip orkaitėje iškepta vištiena su grybų padažu, gaunasi labai ir labai skani. Gaminant neprireiks jokių ilgų marinavimų, viską paruošime viename inde, o tai didžiulis privalumas.
Beje, aš gaminau naudodama vištienos ketvirčius, bet visiškai puikiai pavyks ir naudojant kitas vištienos dalis, pvz. vištienos kumpelius.
1. Pradžioje vištienos ketvirčius perpjauname per pusę. Iš abiejų pusių pagardiname su druska bei juodaisiais pipirais.
2. Tuomet vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose, nupurtome jų perteklių bei apkepame įkaitintame svieste arba tiesiog aliejuje pirmiausiai dėdami odele į apačią, kad gražiai apskrustų po maždaug 1-2 minutes iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną perdedame į lėkštę.
3. Tada į tą pačią keptuvę sudedame ganėtinai smulkiai supjaustytą česnaką, kai tik jis paskleis aromatą, suberiame į keturias dalis supjaustytus ruduosius pievagrybius.
4. Kepame, kol išgaruos skysčio perteklius.
5. Po to pilame vištienos sultinį, suberiame prieskonius, patroškiname, kol dalis skysčio nugaruos.
6. Į keptuvę sugrąžiname vištieną bei dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 30 minučių arba kol visiškai iškeps vištiena (perdedame į kepimo indą, jei keptuvė nepritaikyta orkaitei).
7. Išimame vištieną, į keptuvę dedame garstyčias, supilame grietinę bei dar truputį pakaitiname.
8. Galiausiai patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaujam!
Jurga
Atsakyti