Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su smidrais

2018-04-30 Autorius Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su smidrais
Jeigu tik savo namuose turite smidrų, tai būtinai turite išmėginti šį receptą. Rekomenduoju jums vos per pusvalandį pasigaminti nuostabų patiekalą iš vištienos.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 3 (~500 gramų)
    • tamsus sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • medus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių (išspaustų)
    • išspaustos citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • mėgiamas sūris: 6 gabaliukų
    • vyšniniai pomidorai: 200 gramų
    • smidrai: 12

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėles perpjauname išilgai bei gauname 6 gabaliukus.
  2. 2. Tuomet indelyje sumaišome sojos padažą, medų, česnako skilteles, citrinos sultis, petražoles, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į kepimo skardą sudedame vištienos puseles, užpilame su padažu bei apvoliojame iš abiejų pusių.
  5. 4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  6. 5. Po to į skardą sudedame pomidorus, smidrus (kurių kotelių kietąją dalį nupjauname ir su daržovių skustuku truputį nuskutame), ant vištienos krūtinėlių uždedame po gabaliuką sūrio bei kepame maždaug 6-10 minučių. Skanaujame!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau vištienos krūtinėlės receptų rasite: Vištienos krūtinėlė.
Udon makaronai su shimeji grybais ir vištiena
(1)
Apelsinų sultyse troškinta vištiena
(4)
Paprasta lazanija su moliūgu ir vištiena
(1)
Vištiena su kokosų pienu
(1)