Orkaitėje keptas kiaulienos kumpis, marinuotas obuolių sultyse

2024-02-02 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje keptas kiaulienos kumpis, marinuotas obuolių sultyse
Visai neseniai vienoje Oliverio knygoje perskaičiau šį receptą, kad norint skaniai iškepti kiaulienos kumpį orkaitėje, pirmiausia reikia jį išmarinuoti obuolių sultyse. Tad tą receptą ir išmėginau. Gavosi fantastiškai skaniai - mėsa tiesiog tobula. Tikrai nuo šiol gaminsiu šitaip daug dažniau. O dar didžiulis pliusas, kad ingredientai visiškai paprasti ir jų daug nereikia. Pamėginkite!

Jeigu pirmą dieną nesuvalgote tokio iškepto kiaulienos kumpio, tai kitą dieną labai skanu atšalusią mėsytę pusryčiams užsidėti ant juodos duonos riekelės.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos kumpis: 800 gramų
    • druska
    • pipirai
    • obuolių sultys: 1 litro
    • majonezas: 2 šaukštų
    • itališkos žolelės: 2 šaukštų (raudonėlio, baziliko, mairūno, rozmarino, dašio, čiobrelių, šalavijo)
    • lauro lapai: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska bei pipirais. Kadangi mano mėsa turėjo riebaliukų, tai kas centimetrą įpjoviau.
  2. 2. Tuomet dėkite mėsą į indą ir užpilkite obuolių sultimis, kad mėsą apsemtų (man pačiai tam prireikė maždaug litro sulčių). Palikite marinuotis šaldytuve per visą naktį.
  3. Reklama
  4. 3. Ryte obuolių sultis nupilkite. Sumaišykite majonezą su prieskoninėmis žolelėmis ir šiuo mišiniu aptepkite mėsos kumpį. Palikite dar porai valandų šaldytuve.
  5. 4. Po to išsimarinavusią mėsą apkepkite keptuvėje, ant šlakelio aliejaus ir gabaliuko sviesto, iš visų pusių (maždaug po 3 minutes kiekvieną pusę).
  6. 5. Paskui dėkite apkeptą mėsą į foliją, uždėkite lauro lapų ir suvyniokite. Įvyniotą mėsą dėkit į kepimo skardą ir įpilkite vandens (maždaug 0,5 skardos).
  7. 6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, tuomet mėsą išvyniokite ir kepkite dar maždaug 30-40 minučių. Jeigu mėsa be riebaliukų, tai išvynioti iš folijos nereikia. Aš pati labai norėjau, kad riebaliukai aptirptų bei gražiai apskrustų.
  8. 7. Galiausiai patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite nuostabų patiekalą!
Orkaitėje keptas kiaulienos kumpis, marinuotas obuolių sultyse
Kiaulienos suktinukai įdaryti faršu ir morkomis
(39)
Karštai rūkytos kiaulės ausys
(2)