Orkaitėje kepti varškėtukai su grietinės kremo kepure

2023-02-20 Autorius Kviečiu į virtuvę

Orkaitėje kepti varškėtukai su grietinės kremo kepure
Sukinėdamasi savo virtuvėje, aš pati tikrai labai daug įkvėpimo pasisemiu iš įvairiausių kulinarinių laidų bei žurnalų. Man tikrai patinka žiūrėti laidas arba skaityti receptus internete. Tai toks mano pačios atsipalaidavimo laikas, kuris skirtas tik man. Vieni mėgsta megzti ar siūti, o kiti augina gėles. O aš štai atsipalaiduoju savo virtuvėje. Neseniai Beatos laidoje pamačiau orkaitėje keptų varškėtukų su grietinės kremo kepure receptą. Tad nusprendžiau pasigaminti. Skonis tikrai puikus, bet jie man labiau priminė keksiukus, nei varškėtukus. Na, bet nesvarbu kaip pavadinsi, svarbiausia geras skonis, tad einame gaminti jau dabar! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko 16 nedidelių varškėtukų-keksiukų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pusriebė varškė: 500 gramų
    • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • kiaušinių baltymai: 1
    • druska: žiupsnio
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 100 gramų
    • sviestas: keksiukų formoms patepti (arba aliejus)
    Įdarui:
    • grietinė: 100 gramų (arba natūralus jogurtas)
    • kiaušinių tryniai: 1
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje išsukite varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, kiaušinio ir kiaušinio baltymu.
  2. 2. Tada įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Kitame dubenėlyje ruoškite įdarą. Sudėkite grietinę, vieną kiaušinio trynį, cukrų ir gerai išmaišykite.
  5. 4. Keksiukų formelę patepkite sviestu arba aliejumi.
  6. 5. Į kiekvieną ertmę dėkite po kupiną šaukštą varškės masės ir drėgnais pirštais suformuokite "dubenėlius", kad varškė pakiltų formelės šonais aukštyn. Į susidariusią duobutę pilkite po šaukštą grietinės kremo.
  7. 6. Keksiukus - varškėtukus kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol šie pasipūs ir taps dailiai auksinės spalvos.
  8. 7. Iškepus valgykite karštus arba jau atvėsusius. Jei norisi galite dar šiek tiek pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau varškėtukų receptų rasite: Varškėtukų receptai.
Orkaitėje kepti varškėtukai su grietinės kremo kepure
Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu
(5)
Cinamoniniai blynai
(3)