Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės, apteptos sojos - riešutų sviesto padažu

2017-11-20 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės, apteptos sojos - riešutų sviesto padažu
Šį vištienos blauzdelių receptą su neįprastu padažu atradau kūdikio mitybai skirtoje knygoje. Kai pagaminau, tai patiko tiek mažiems, tiek dideliems. Visai nedaug ingredientų, o skonis labai puikus. Tikrai rekomenduoju nepasikuklinti ir išmėginti. :)

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: 8
    • aliejus: 4 arbatinių šaukštelių
    • česnakinė druska
    • sojos padažas: 2 arbatinių šaukštelių (nebūtinai)
    • švelnus žemės riešutų sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • bulvės: kiek norisi

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šaltu vandeniu nuplaukite blauzdeles, nuvarvinkite bei nupjaukite odelę.
  2. 2. Apibarstykite česnakine druska bei marinuokite maždaug 20 minučių.
  3. 3. Tada bulves nuskuskite.
  4. 4. Virkite bulves apie 10 minučių. Įdėkite į folija išklota skardą, apipurkšite aliejumi.
  5. 5. Tuomet aštriu peiliu kiekvienoje blauzdelėje padarykite po tris-keturias įpjovas. Paruošta mase storu sluoksniu aptepkite blauzdeles bei sudėkite į kitą folija išklota skardą.
  6. 6. Po to dvi skardas įdėkite į orkaitę bei kepkite apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  7. 7. Paskui apverskite blauzdeles bei apšlakstykite riešutų sviesto ir mėsos sulčių mišiniu. Toliau kepkite apie 20 minučių (arba tol, kol įdūrus peiliu bėgs skaidrios sultys ir iškeps bulvės). Skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau vištienos blauzdelių receptų rasite: Vištienos blauzdelių receptai.
Buritos su vištiena
(4)
Kebabas pitoje su vištiena
(2)
Kesadilijos su vištiena, pievagrybiais, daržovėmis ir sūriu
(6)