Orkaitėje keptos vištienos šlaunelės su sviesto ir acto padažu

2017-11-07 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje keptos vištienos šlaunelės su sviesto ir acto padažu
Toks sviesto ir acto padažas labai tinka, ne tik prie vištienos blauzdelių, bet ir prie kitų vištienos dalių. Aš šį kartą orkaitėje kepiau vištienos blauzdeles ir gavosi labai skani vakarienė.

Ingredientai

    • vištienos šlaunelės: 5 (~750 gramų)
    • druska
    • juodieji pipirai
    • raudonosios paprikos: žiupsnelio
    • grūstos aitriosios paprikos: žiupsnelio
    Padažui:
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • balto vyno actas: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • raudonosios paprikos: žiupsnelio
    • grūstos aitriosios paprikos: žiupsnelio
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos šlauneles iš abiejų pusių apibarstome nurodytais prieskoniais.
  2. 2. Tada sudedame į skardą bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps ir gražiai apskrus (maždaug 40 minučių).
  3. 3. Tuomet puodelyje išlydome sviestą, supilame actą bei sudedame prieskonius. Truputį pakaitiname bei užpilame ant iškeptos vištienos. Skanaujame!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau vištienos blauzdelių receptų rasite: Vištienos blauzdelių receptai.
Trinta salierų sriuba su vištiena
(2)