Orkaitėje užkepti koldūnai su sūriu ir grietine

2017-10-17 Autorius Virtuvė žaliems

Orkaitėje užkepti koldūnai su sūriu ir grietine
Šį kartą aš Jums parodysiu savo patį mylimiausią būdą paruošti koldūnus su sūriu ir grietine. Tokio patiekalo pagaminimas visiškai nesudėtingas ir tikriausiai pavyks net virtuvės naujokui. Šio patiekalo gamybos išmokau, kai dar buvau studentė. Pamenu, kaip norėdama sutaupyti, eksperimentuodavau su įvairiausiais koldūnų patiekalais, bet tikriausiai tik šis vienintelis dar yra gaminamas iki šių dienų mano virtuvėje ir net yra labai mylimi mano šeimos. Pamėginkite ir Jūs, manau, kad nustebsite ir patys, ir nustebinsite savo šeimą skaniu patiekalu. :)

Ingredientai

    • šaldyti koldūnai: 400 gramų
    • grietinė: 200 gramų (15% riebumo)
    • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 200 mililitrų
    • kietasis sūris: 150 gramų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kepimo formą ištepame aliejumi.
  2. 2. Ant dugno sudedame koldūnus.
  3. 3. Tuomet grietinę, pomidorų pastą, ir vandenį išmaišome iki vientisos masės, įberiame druskos, pipirų, dar kartą gerai išmaišome.
  4. 4. Tada būsimą padažą supilame ant koldūnų bei indą pusvalandžiui pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
  5. 5. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos viską apibarstome tarkuotu sūriu. Skanaus!

Aistė

Man tai pats geriausias koldūnų receptas. Kitaip ir gaminti nebenoriu!
Atsakyti

Agne

Bet virtus koldūnus dėti?
Atsakyti
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5 min.
(30)