Paprasta perlinių kruopų košė pusryčiams su sviestu

2022-04-02 Autorius WorldRecipes.lt

Paprasta perlinių kruopų košė pusryčiams su sviestu
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai savo pamėgtos paprastos kruopų košės pusryčiams receptu. Aš ją verdu pienu, o po to pagardinu sviestu ir razinomis. Jeigu esate užkietėję košių fanai, kaip aš, būtinai ir Jūs pamėginkite tokį pagaminimo variantą. Juk perlinės kruopos yra vienos iš sveikiausių ir jas valgyti labai rekomenduojama! :) 

Ingredientai

    • perlinių kruopų: 3 saujų
    • pieno: 0,5 litro
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • razinų: 1 saujos
    • sviesto: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perlines kruopas užpilame karštu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms, kad išbrinktų. Tai galima padaryti ir iš vakaro.
  2. 2. Po to suberiame išbrinkusias kruopas į puodą ir užpilame pienus. Įberiame cukraus, druskos ir vanilinio cukraus.
  3. 3. Verdame ant labai mažos kaitros, pridengus dangtį maždaug pusvalandį. Per tą laiką, pamirkome razinas vandenyje.
  4. 4. Po to įdedame sviesto gabaliuką ir suberiame išmirkusias razinas.
  5. 5. Dar tušiname perlinių kruopų košę maždaug 10 minučių.
  6. 6. Galiausiai patiekiame su uogomis, migdolų riekelėmis arba medumi. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų košių receptų rasite: Perlinių kruopų košės.
Grikiai su pievagrybiais
(4)