Paprasti bulviniai blynai su malta mėsa, svogūnais ir kiaušiniais, kepti keptuvėje

2023-11-16 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Paprasti bulviniai blynai su malta mėsa, svogūnais ir kiaušiniais, kepti keptuvėje
Vis dažniau pasižadu sau, kad šiame puslapyje bus kuo daugiau tokių receptų, kuriuos galėtų paruošti visi nuo mažiausio iki didžiausio.  Tad šį kartą dalinuosi receptu, kuris yra lietuviškos virtuvės klasika, tik šiek tiek kitaip. Idėja pasidalino mano pusseserė, todėl nusprendžiau pamėginti. Viskas buvo itin paprasta ir labai skanu. Todėl pristatau fantastiškai paprastą bulvinių blynų su faršu variantą, kuris man labai patiko ir kurį sugebės paruošti visi. Mėginkite. :)

Ingredientai

    • bulvės: 5 (didelės)
    • svogūnai: 2
    • malta mėsa: 300 gramų (naudojau kiaulieną)
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • malti pipirai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nulupame bei kartu su svogūnais sutarkuojame su smulkia tarka. Lengvai nuspaudžiame.
  2. 2. Tuomet maltą mėsą sausoje keptuvėje apkepiname lengvai.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į tarkių masę sudedame kepintą mėsą, mušame kiaušinius, pagardiname druska ir pipirais. Gerai išmaišome.
  5. 4. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų bei formuojame blynus. Kepame, kol blynai iškepa.
  6. 5. Valgome su grietine arba Islandišku jogurtu. Skanaus!
Paprasti bulviniai blynai su malta mėsa, svogūnais ir kiaušiniais, kepti keptuvėje
Žemaičių blynai kepti orkaitėje
(12)
Kijevo kotletai iš maltos vištienos
(79)