Tikriausiai nėra tokių, kurie nemėgtų bandelių su cinamonu arba aš jų nepažįstu. Šį kartą parodysiu kaip pasigaminti paprastas, bet tobulas mielines bandeles. Man tai pats geriausias receptas, jį atradusi, kitų net nebeieškau. :)
1. Iš pradžių dubenyje išmaišykite maždaug 200 gramų miltų, cukrų, sausas mieles bei druską. Į karščiui atsparų indą įpilkite pieno bei sudėkite sviestą, šildykite, kol sviestas ištirps.
2. Tada atskirame inde išplakite kiaušinius, įpilkite juos į atvėsusį pieno ir sviesto mišinį, išmaišykite. Skystą masę pilkite į miltų mišinį, išmaišykite. Įberkite likusius miltus bei išminkykite tešlą.
Reklama
3. Tešlą palikite maždaug 30-60 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų.
4. Tuomet tešlą padalinkite į dvi dalis. Stalviršį pabarstykite dviem šaukštais miltų ir iš vienos dalies iškočiokite stačiakampį. Sviestą išlydykite, jį atvėsinkite bei patepkite paruoštą stačiakampį. Cukrų, cinamoną bei maltą muskatą sumaišykite atskirame dubenėlyje.
5. Paruošta mase apibarstykite sviestu pateptą stačiakampį (sviesto ir cinamono sunaudokite tik pusę, kitą palikite kitai tešlos daliai). Susukite stačiakampį į volelį, jį galite patepti lydytu sviestu, išplaktu kiaušiniu arba tiesiog niekuo netepti. Paskui supjaustykite į lygias dalis. Tą patį pakartokite su likusia tešla.
6. Paskui kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi bei sudėkite "sraiges".
7. Vėl palikite maždaug 30-45 minutes, kad pakiltų.
8. Kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Lepinkitės!
9. Rekomendacija: Daugiau bandelių su cinamonu receptų rasite: Bandelės su cinamonu.
Jonita
Pats geriausias mielinių bandelių su cinamonu receptas, kokį tik esu mėginusi. Pirštelius laižiau.
Atsakyti
Jonita
Atsakyti