pelėsinis sūris (idealiausia su mėlynuoju pelėsiu, aš naudojau "Dor Blue")
saldžios kriaušės: 1 (didelės)
grietinė
Recepto paruošimas
1. Aš šiam užkandžiui naudoju bemielę sluoksniuotą tešlą lapeliais. Paimame vieną lapelį, padaliname į 3 lygias dalis. Tada paimame vieną gabalėlį tešlos, dedame į metalinę keksiukų formą bei gražiai išklojame dugną, sujungdamos visus kraštus, kad gautųsi gražus dubeniukas.
2. Tuomet pelėsinį sūrį sutrupiname, įdedame grietinės. Su grietine nepersistengiame, turi pavykti tiršta, glotni ir vienalytė masė (santykis kažkur toks: 300 gramų pelėsinio sūrio ir 1,5 valgomojo šaukšto grietinės). Po to kriaušę nulupame bei supjaustome smulkiais kubeliais. Kriaušės kubelius sudedame į pelėsio sūrio bei grietinės masę. Viską gerai išmaišome bei pripildome sluoksniuotos tešlos dubenėlius. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros bei kepame, kol gražiai apskrus. Skanaujame!