Pelėsinio sūrio ir kriaušių užkandis

2017-10-29 Autorius WorldRecipes.lt

Pelėsinio sūrio ir kriaušių užkandis

Ingredientai

    • bemielė sluoksniuota tešla
    • pelėsinis sūris (idealiausia su mėlynuoju pelėsiu, aš naudojau "Dor Blue")
    • saldžios kriaušės: 1 (didelės)
    • grietinė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Aš šiam užkandžiui naudoju bemielę sluoksniuotą tešlą lapeliais. Paimame vieną lapelį, padaliname į 3 lygias dalis. Tada paimame vieną gabalėlį tešlos, dedame į metalinę keksiukų formą bei gražiai išklojame dugną, sujungdamos visus kraštus, kad gautųsi gražus dubeniukas.
  2. 2. Tuomet pelėsinį sūrį sutrupiname, įdedame grietinės. Su grietine nepersistengiame, turi pavykti tiršta, glotni ir vienalytė masė (santykis kažkur toks: 300 gramų pelėsinio sūrio ir 1,5 valgomojo šaukšto grietinės). Po to kriaušę nulupame bei supjaustome smulkiais kubeliais. Kriaušės kubelius sudedame į pelėsio sūrio bei grietinės masę. Viską gerai išmaišome bei pripildome sluoksniuotos tešlos dubenėlius. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros bei kepame, kol gražiai apskrus. Skanaujame!
Pelėsinio sūrio ir kriaušių užkandis
Traškūs triušienos gabalėliai su saldžiarūgščiu padažu
(3)
Keptas camembert sūris su uogiene
(2)
Paprasti, greiti ir lengvi vieno kąsnio užkandžiai šventėms
(4)
Užkandiniai keksiukai su mėsa, sūriu ir česnaku
(5)
Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine
(2)