Per 20 minučių paruošiama vištiena su apelsininiu padažu

2017-11-08 Autorius WorldRecipes.lt

Per 20 minučių paruošiama vištiena su apelsininiu padažu

Ingredientai

    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • vištienos krūtinėlės: ~500 gramų (supjaustytos mažais gabalėliais)
    • apelsinų sultys: 0,3 stiklinės
    • medus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sojų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • aitriųjų paprikų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotos apelsino žievelės: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės (susmulkintos)
    • tarkuotos imbiero šaknys: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkintas poras: 0,25 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite bei iškepkite vištieną (kepkite maždaug 2−4 minutes kiekvieną pusę).
  2. 2. Tuomet sumaišykite apelsinų sultis, medų, sojų padažą, ryžių actą, aitriųjų paprikų padažą, česnaką, imbierą, vandens bei krakmolo mišinį. Po to supilkite padažą ant vištienos, gerai išmaišykite bei palaukite, kol padažas patirštės. Nuimkite vištieną nuo ugnies bei patiekite su ryžiais ir mėgiamomis daržovėmis. Skanaukite!
Saldžiarūgštė Generolo Tso vištiena
(7)
Višta raudoname vyne su rūkyta šonine ir grybais
(1)
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su vištiena
(20)
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje
(2)