Pico de Gallo - Meksikietiškos pomidorų salotos su svogūnais ir žaliosiomis paprikomis

2024-04-03 Autorius WorldRecipes.lt

Pico de Gallo - Meksikietiškos pomidorų salotos su svogūnais ir žaliosiomis paprikomis
Pico de Gallo tai meksikietiškos salotos (arba dar kitaip salsa), kurios labai tinka prie įvairių patiekalų bei užkandžių. Šios salotos paruošiamos itin greitai bei paprastai, o skonis - fantastinis! Pico de Gallo Lotynų Amerikos virtuvėje įprastai valgoma kartu su takais, fajitomis, įvairia kepta mėsa bei žuvimi. Taip pat salotos labai skanios su bulvių arba tortilijų traškučiais.

Beje, Jeigu nelabai mėgstate kalendrą, ją galima pakeisti šviežia petražole.

Jeigu norisi aštresnių salotų, tada papildomai galima įdėti susmulkinto jalapeno ar baserano pipiro.

Ingredientai

    • pomidorai: 3 (vid. dydžio)
    • mėlynieji svogūnai: 1 (nedidelio)
    • žaliosios paprikos: 0,5
    • šviežia, susmulkinta kalendra: 2 valgomųjų šaukštų
    • laimo vaisiai: 1 (arba 0,5 geltonosios citrinos)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pomidorus, papriką bei svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į vieną dubenį.
  2. 2. Tuomet į salotas išspauskite laimo arba citrinos sultis, pagardinkite kalendra bei druska pagal savo skonį, išmaišykite.
  3. 3. Patiekite ir skanaukite!
Kani salad - skani krabų mišrainė kitaip
(1)
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
(1)