Picos suktinukai

2017-10-17 Autorius Ūkininko patarėjas

Picos suktinukai

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 800 gramų
    • šiltas pienas: 400 mililitrų (arba vanduo)
    • presuotos mielės: 25 gramų (arba 6 g sausų)
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • druska: 1 - 1,5 šaukštelio
    • cukrus: keletos žiupsnelių
    Įdarui:
    • saliamis: 300 gramų (arba virtas kumpis)
    • fermentinis sūris: 300 gramų
    • aliejus: 1 šaukšto
    • pomidorų pasta: 3-4 šaukštų
    • vanduo: 50-60 mililitrų
    • picos prieskoninių žolelių mišinys (džiovinti raudonėliai, čiobreliai, bazilikai)
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje mieles ištirpiname šiltame piene arba vandenyje. Suberiame miltus, sumaišytus su druska bei cukrumi, supilame aliejų bei užminkome tąsią ir vientisą tešlą. Ji turi nebelipti prie mūsų rankų. Pridengiame švariu rankšluosčiu bei paliekame apie 60-90 minučių pakilti.
  2. 2. Tuomet kai tešlos maždaug padvigubės, perminkome bei iškočiojame keturkampį arba stačiakampį lakštą, kurio storis turėtų būti apie 1–1,5 centimetro. Iš pomidorų pastos, aliejaus, prieskoninių žolelių bei vandens sumaišome gan tirštą padažą, juo aptepame tešlos lakšto paviršių. Išdėliojame itin plonais griežinėliais supjaustytą dešrą arba kumpį, viską pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu bei susukame ritinį. Tešlos kraštą sudrėkiname šaltu vandeniu bei švelniai prispaudžiame, kad gerai priliptų.
  3. 3. Supjaustome ritinį maždaug 2 centimetrų pločio griežinėliais, dedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą bei paliekame dar pusvalandį pakilti. Galiausiai kepame maždaug 10–15 minučių iki 225 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius gražiai apskrus. Skanaujam!
Tavo pica su salotomis ir karštai rūkyta antiena arba vištiena
(1)
Lengvai pagaminama pica nedraugaujantiems su tešla
(2)
Naminė pica su faršu
(1)
Soti bulvių pica su dešrelėmis
(4)
Bemielės tešlos pica
(5)
Pizza margherita - Naminė pica Margarita
(3)