Pieniška grybų sriuba

2020-12-09 Autorius WorldRecipes.lt

Pieniška grybų sriuba
Esu mėginusi daugybe grybų sriubų receptų, bet šis pieniškos sriubos receptas pagal mano močiutę man vis dar yra mylimiausias. Tad šį kartą juo su Jumis ir pasidalinsiu. Paruošimas tikrai nėra sudėtingas, o pavyks labai gerai. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Esu tikra, kad tokią sriubą ruošite ne vieną kartą! ;) 

Ingredientai

    • grybai: geriausia švieži, bet tiks ir šaldyti
    • svogūnai: 2 vienetai
    • pienas: 1 litras
    • prieskoniai: druska ir pipirai
    • sviestas
    • žalumynai: svogūnų laiškai, krapai, petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Grybus nuplauname ir kelias minutes paverdame. Jei grybai šaldyti, galite tik nuplauti.
  2. 2. Smulkiais kubeliais susmulkiname svogūną. Jį apkepiname svieste.
  3. Reklama
  4. 3. Į puodą sudedame apvirtus grybus, pakepintus svogūnus. Viską truputį patroškiname.
  5. 4. Tada supilame pieną ir verdame, kol jis užvirs.
  6. 5. Paruoštą sriubą pagardiname smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais, krapais bei petražolėmis. Skanaujame!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau grybų sriubų receptų rasite: Grybų sriubos.

Rasa

pati geriausia sriuba ever. Tačiau su šaldytais grybais-ką aš žinau. Tinka tik baravykai ir/arba raudonikiai, savaime suprantama, geriausia švieži. Mūsų šeimoje očiutė/mama vietoj svogūno pakepina šiek tiek spirgučių
Atsakyti
Pupelių sriuba su dešrelėmis
(2)
Konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su dešrelėmis
(1)
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)
Vietnamietiška sriuba PHO
(2)