romo ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (naudojau tikrą romą)
miltai: 1,5 puodelio
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
konservuoti ananasai: 1 skardinės - ~420 gramų (nuvarvinti bei susmulkinti)
kokoso drožlės: 0,5 puodelio (galima ir nedėti)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Pasiruošiame kekso formą (arba 12 keksiukų formelių - puikūs keksiukai gaunasi iš šios tešlos).
2. Tuomet dideliame dubenyje sumaišome cukrų, sviestą, kiaušinį, grietinę bei romo ekstraktą. Gerai išplakame iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską. Atsargiai įmaišome į grietinės masę. Įmaišome ananasus bei kokosus.
Reklama
3. Tada sudedame tešlą į paruoštą formą (arba keksiukų formeles). Keksiukus kepame 20-25 minutes, keksą maždaug 40-45 minutes. Lepinamės!
4. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.